09:00 - 18:00

Our Opening Hours Mon. – Fri.

Call Us For Free Consultation

 

Facebook

Twitter

Search
Alliance > Legislation  > High Pressure  > Azerbaycan Cumhuriyeti’ni ziyaret eden ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nde yaşamak isteyen yabancı vatandaşların, Göç Mevzuatı ile ilgili bilmesi gereken önemli BİLGİLER.

Azerbaycan Cumhuriyeti’ni ziyaret eden ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nde yaşamak isteyen yabancı vatandaşların, Göç Mevzuatı ile ilgili bilmesi gereken önemli BİLGİLER.

1. Eğer yabancı vatandaş Azerbaycan Cumhuriyet`inde 15 günden fazla kalırsa, mutlaka bulunduğu yer üzere tescil alınmalıdır, aksi takdirde Devlet Göç Hizmetleri tarafından 400 Manat`a kadar para cezası uygulanıyor.
2. Yabancı vatandaş, kendisine verilen vizede belirtilen süreden fazla, Azerbaycan Cumhuriyeti sınırları içinde kalamaz, aksi takdirde 400 Manat`a kadar para cezası alır, yabancı vatandaş vizede belirtilen süre bittikten sonra, ülke sınırları içinde daha uzun süre kalırsa , o halde sınır dışı edilebilir.
3. Yabancı vatandaş geçici ikamet kayıtlarında bulunmaması halinde Devlet Göç Hizmeti tarafından 300-400 Manat tutarında para cezası alabilir.
4. Yabancı vatandaş kendisine verilmiş MYİ`nin (Geçici Oturma İzni`nin) süresini uzatmak isterse, 1 ay önceden Devlet Göç Hizmetleri`ne başvurmalı tamamlanan belgesini bildirimde belirtilen tarihte almalıdır, aksi takdirde belge iptal edilebilir.
5. Yabancı vatandaş MYİ`nin (Geçici Oturma İzni`nin) verilmesi ile ilgili Devlet Göç Hizmetleri`ne başvurdukta, başvuru döneminde yabancı vatandaş ülkeyi terk etmemelidir, aksi halde bu kişiye verilen MYİ`nin (Geçici Oturma İzni`nin) süresi kısaltılabilir.(3 aylık)
6. MYİ`ni (Geçici Oturma İzni`ni) alan yabancı vatandaş, en az 2 aydan bir ülkeye giriş-çıkış yapmak zorundadır. Aksi takdirde ona verilen MYİ (Geçici Oturma İzni) iptal edilebilir.
7. Eğer yabancı vatandaş gelecekte Azerbaycan Cumhuriyeti`nin vatandaşlığını kabul etmek isterse, o zaman daha uzun süre ülkede yaşamak zorundadır.
8. Azerbaycan Cumhuriyet`inde girişimci faaliyette bulunan yabancı vatandaş MYİ`ni (Geçici Oturma İzni`ni) almak isterse gerçek faaliyetini Devlet Göç Hizmetleri`ne bildirmeli, aksi takdirde kendisine MYİ (Geçici Oturma İzni) verilmeyebilir.
9. Çalıştığı şirket üzerindən MYİ (Geçici Oturma İzni) alan yabancı vatandaşların başka kurumda çalıştığı Devlet Göç Hizmetleri tarafından tespit edilirse, o kişi Azerbaycan Cumhuriyeti`nden sınırdışı edilir ve MYİ`yi (Geçici Oturma İzni`ni) aldığı şirket ise 35.000 AZN kadar para cezası alır.
10. Kurucu şirketler, aylık, üç ayda bir, yıllık (vergi, Devlet Sosyal Koruma Fonu ve istatistik, devlet istihdam hizmeti) raporlarını devlet makamlarına iletmek zorundalar. (aksi takdirde ceza alırlar.
11. Azerbaycanda MYİ (Geçici Oturma İzni) almak için Devlet Göç Hizmetleri`ne başvuran yabancı vatandaşın belgeleri Devlet Göç Hizmetleri tarafından İcraata kabul edildikten sonra, o vatandaş Azerbaycan topraklarını terk etmek istediğinde, Devlet Göç Hizmetleri`ne başvurarak çıkış kararı almalıdır. Karar 2-3 gün içinde verilir.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.